Goud Verkopen Offline

De verkoop van uw beleggingsgoud kan op meerdere manieren gebeuren waarbij het natuurlijk altijd belangrijk is dat u de hoogste prijs probeert te krijgen. Daarnaast wilt u natuurlijk ook bij de verkoop zoveel mogelijk zelf in de hand kunnen houden en daarom zoeken veel mensen voor het goud verkopen offline hun heil.

Het belangrijkste verschil met goud verkopen online is dat bij offline goud verkopen u alles in dezelfde winkel kunt regelen. Dit zal veel mensen het gevoel geven dat men in controle is en dat men enige invloed heeft op wat dat er bij de verkoop gaande is. Waar u bij het online goud verkopen een verkoop offerte online aan vraagt, zult u meestal zelf met uw goud naar de inkoop organisatie heen moeten gaan om het te laten taxeren. Als u voor goud verkopen offline uw heil gaat zoeken dan zult u met uw beleggingsgoud naar een winkel toe moeten die ook goud op koopt. Dit zijn vaak dezelfde winkels waar u ook het goud aan kunt kopen of waar u wellicht uw goud aan hebt gekocht. Als u voor goud verkopen winkels uit zoekt die bij u in de buurt zijn dan zal het enorm kunnen schelen dat u niet erg ver op stap hoeft met uw goud. Als u bijvoorbeeld in of bij de grote steden van Nederland woont dan zult u voldoende kansen hebben om naar een lokale opkoper te gaan voor het fysiek goud verkopen. Voor het goudbaren of gouden munten verkopen online zult u naar de inkoop organisatie zelf moeten gaan en die zit niet altijd bij u in de buurt.

De meeste mensen zullen weten dat er bepaalde nadelen kleven aan het kopen van goud bij een offline winkel. Deze nadelen zullen vooral te maken hebben met de prijs die u voor uw gouden beleggingsmiddelen moet betalen. Ook bij een fysieke winkel goud verkopen zal u deze nadelen opleveren, het is immers dezelfde winkel waar u ook goud aan kunt schaffen. De kern van deze nadelen heeft te maken met de kosten die door een fysieke winkel worden gemaakt. De verkoop prijzen zullen hoger zijn omdat een fysieke winkel meer kosten maakt waardoor er een hogere marge gemaakt moet worden. Bij goud verkopen offline zal er iets soortgelijks aan de hand zijn maar dan andersom, de geboden prijzen zullen veelal iets lager zijn omdat er nu eenmaal meer kosten gemaakt worden die uit de gemaakte marges betaald moeten worden. U zult voor het offline goud verkopen een winkel bezoeken die wat betreft de beveiliging alles in orde heeft om veilig zaken te kunnen doen. Deze beveiliging kost natuurlijk veel geld en de gemaakte kosten zullen terug verdiend moeten worden uit de gemaakte marge op de inkoop en verkoop van hun producten. Dit is de reden dat goud verkopen offline u niet altijd de beste deal op zal leveren die gezien de koers van goud mogelijk zou kunnen zijn. Het voordeel zou kunnen zijn dat u minder ver hoeft te reizen met uw goud omdat u voor het goud verkopen winkels dicht bij u in de buurt gevestigd zijn.

Het is uiteindelijk een afweging die u zelf moet maken, een lagere opbrengst die soms zelfs de hele dag vast staat omdat de prijs als u in een winkel goud verkopen wilt niet continue van de goudkoers afgeleid wordt, of wellicht iets verder moeten reizen met uw goud omdat u er veelal een veel betere prijs voor kunt krijgen. Voor veel beleggers is de keuze simpel, het gaat om de winst en als die gemaximaliseerd kan worden door iets verder met het goud op stap te gaan dan moet dat maar. Dit is natuurlijk nog afgezien van het feit dat goud verkopen offline geen alternatieve werkwijze heeft die u bij het online verkopen van uw beleggingsgoud wel zult hebben. U kunt het goud niet opsturen of een grotere hoeveelheid op laten halen door een koerier die alles op afspraak regelt. Daarentegen kunt u voor het fysiek goud verkopen met de opkoper om tafel om na de analyse van de echtheid tot een geschikte verkoop prijs te komen. Dit zal voor veel mensen een deel van het spel zijn en daarom wordt deze werkwijze gekozen, voor veel anderen gaat het niet om het spel maar om de knikkers en dan is goud verkopen offline wellicht niet de beste oplossing. Het is aan u of u voor goud verkopen winkels een betere optie vindt dat uw zaken regelen via het internet waarbij op ieder moment van de dag de zaken kunt regelen en geen rekening hoeft te houden met openingstijden.