Goud Verkopen

Zodra de tijd aangebroken is om de opbrengsten van uw beleggingen in goud te innen, zult u een adres voor goud verkopen moeten vinden. Het zal u al snel opvallen dat er veel minder opkopers of inkoop organisaties zijn dan verkopers. Wij zullen u daarom de weg wijzen naar een inkoop organisatie die u een eerlijke prijs biedt en een snelle uitbetaling doet.

Voor het goud verkopen online gaan zoeken zal u al snel leren dat u geen enorme keuze hebt. U zult een aantal aanbieders vinden die u gouden bergen beloven maar dit helaas niet waar kunnen of willen maken. Het belangrijkste waar u op moet letten is dat de prijzen gerelateerd worden aan de op dat moment geldende koers van goud en dat uw goud op een correcte manier op echtheid gecontroleerd wordt. Bij het verkopen van goud is dit belangrijk omdat het verkopen immers de uiteindelijke winst die u zult maken zal bepalen dus iedere euro dis u extra uitbetaald krijgt zal winst zijn. Lees daarom aandachtig door welke voorwaarden door de opkoper of inkoop organisatie gesteld worden zodat u niet voor vervelende verassingen komt te staan. Dit is vooral belangrijk omdat aan goudbaren verkopen soms andere voorwaarden gesteld worden dan in het geval van gouden munten. Dit komt omdat goudbaren minder eenvoudig op echtheid te controleren zijn dan bij gouden munten het geval is omdat deze meer uiterlijke kenmerken hebben om ze te herkennen. Dit zegt overigens niet dat gouden munten verkopen betekend dat ze niet ook grondig op echtheid gecontroleerd hoeven te worden.

Het voordeel van door middel van munten goud verkopen is dat munten een aantal duidelijke uiterlijke kenmerken hebben aan de hand waarvan de echtheid gecontroleerd kan worden. Voor de meeste gouden munten geldt dat ze al snel zes uiterlijke kenmerken hebben waaraan ze herkend kunnen worden en die in de muntwet van het land van herkomst vastgelegd zijn. Naast het gewicht zijn dat de diameter en de dikte en natuurlijk zijn de afbeeldingen en het jaartal met het bijbehorende muntteken duidelijke kenmerken. U mag er van uit gaan dat een opkoper of inkoop organisatie aan de hand van deze duidelijke kenmerken een gouden munt op echtheid kan controleren. Goud verkopen in de vorm van munten heeft dus een duidelijk voordeel en zal meestal niet leiden tot een uitgebreide analyse van iedere munt. Bij goudbaren ligt dit duidelijk anders omdat goudbaren in tegenstelling tot munten niet aan wettelijk geregelde eisen moeten voldoen.

Een goudbaar verkopen zal dan ook vaak betekenen dat de goudbaar aan een uitgebreide analyse van de echtheid onderworpen moet worden. Er bestaan op deze regel wel uitzonderingen, goudbaren die gemaakt zijn door erkende fabrikanten of smelterijen zullen vaak zonder al te veel problemen geaccepteerd worden. Goud verkopen in de vorm van deze baren zal dan vaak kunnen na een eenvoudiger analyse van de goudbaar. Uiteraard is dit wel ter discretie van de opkoper of inkoop organisatie die dit in de voorwaarden die aan het verkopen van goud gesteld worden duidelijk zal omschrijven.
Een inkoop organisatie met een fysieke winkel zal betekenen dat u daar met uw goud heen moet gaan en dat de zaken daar direct afgehandeld kunnen worden. Het is wel verstandig om vooraf even contact op te nemen of men voldoende belangstelling heeft en om de geboden prijs te vragen, maar vooral ook om een afspraak te maken. U wilt dat de controle van de echtheid bij het goud verkopen goed gebeurd en dat het geen haastklus wordt, de kans dat u afgescheept wordt is dan veel te groot en die wilt u juist vermijden. U kunt ook gouden munten of goudbaren verkopen via het internet en bijvoorbeeld naar de website gaan die u op deze pagina aan treft. Op deze website zult u de prijs zien staan die u geboden wordt voor uw goud als de echtheid vast staat. Een goudbaar verkopen zal dan betekenen dat u uw goudbaar op stuurt naar deze inkoop organisatie en dat uw goudbaar op echtheid gecontroleerd wordt en het geld dat u aangeboden is wordt uitbetaald. Mocht een goudbaar niet aan de gestelde eisen voldoen dat zal deze worden terug gestuurd en zullen de verzendkosten in rekening gebracht worden. Voor gouden munten verkopen geld eenzelfde procedure en na het ontvangen van een offerte via het internet zal het opsturen de volgende stap zijn. Voor zowel door middel van baren als van munten goud verkopen betekend dat uw geld wordt overgemaakt zodra de echtheid is vastgesteld, snel en gemakkelijk dus en voor goede prijzen.